در قرآن از در وصف روز قیامت آیاتی از زبان حضرت ابراهیم است که اخیرا که به آن برخوردم حس عجیبی را در من ایجاد کرد: یوْمَ لا ینْفَعُ مالٌ وَ لا بَنُونَ• إِلاَّ مَنْ أَتَی اللَّهَ بِقَلْبٍ سَلیمٍ (سوره شعراء، آیات ۸۸ و ۸۹). با اینکه قبلتر هم در جاهای مختلف دیده بودمش ولی هیچ وقت این حس را تجربه نکرده بودم. این آیات در مناجات معروف امیرالمومنین در…
Hesam's Website Posts
درباره طرح موسوم به صیانت از فضای مجازی در این مدت بسیار گفته و نوشته شده است، هر چند با توجه به گستردگی ابعادی که زندگی افراد جامعه را تحت تاثیر قرار میدهد این مقدار بحث و مطلب شاید کم هم باشد. اما اخیرا مناظرهای را در این رابطه بین آقای حامد بیدی، مدیر سایت کارزار و آقای روحالله مؤمننسب، از حامیان (و بانیان؟) طرح، دیدم ( لینک خلاصه مصاحبه…
نزدیک دو هفته از حمله روسیه به اوکراین میگذرد و هر روز هم درد و رنجش بیشتر میشود، تازه ما که صرفا ناظر برخی از تصاویری هستیم که مخابره میشود و ناراحتیای که تجربه می کنیم قابل قیاس نیست با وضعیت دهشت باری که مردم اوکراین تجربه میکنند. این وسط البته چیز دیگری که خیلی آزارم میدهد نوعی حواسپرتی از اصل حادثه و مشغول شدن به فرعیات برای خیلیها من…
کتاب انسان خداگونه را که میخواندم، به صورت مداوم به این سوال برمیگشتم که «خود» واقعی بالاخره چیست، شاید به این دلیل که کتاب نیز در فصلهای مختلف به نوعی به این سوال برمیگشت (مثلا فصلهای ۳،۷، ۱۰ و ۱۱). پر واضح است که این سوال سختی است و فلاسفه و دانشمندان و افراد مختلف قرون متمادی است که به دنبال یافتن پاسخ آن هستند. به طور مشخص، کتاب در…
حدود دو سال پیش، کدهای مربوط به بکاند (یعنی بخش مربوط به سمت سرور) آچاره رو از اول بازنویسی کردیم، یعنی تقریبا همه کدهایی که طی حدود ۲ سال و نیم برای پیادهسازی منطق و کارهای سمت سرور آچاره نوشته بودیم را (با کمی اغراق) ریختیم دور و از اول همان کاربری را به همراه یک سری ویژگیهای جدیدتر به صورت تمیزتر و با کاربری سریعتر و بهتر نوشتیم، کاری…
در ابتدا که میخواستم این پست را بنویسم، هدفم بررسی یک به ظاهر تناقض در اتخاذ دو رویکرد متفاوت برای مواجهه با مسئلههایی بود که در ظاهر به نظر متفاوت میرسند ولی در باطن از انعطاف اجباری در برابر منطق زور سرچشمه میگیرند. در حقیقت اصل مسئله از اینجا برایم پیش آمد که بین اطرافیان عدهای را میدیدم که به زورگویی مثلا دولت آمریکا یا چین در برخی سیاستهایش معتقدند…
کارآفرینی را خیلی اوقات به کاشتن درخت تشبیه میکنند: از نهادن یک بذر (ایده) در خاک و آبیاری آن، تا جوانه زدن و فراهم کردن شرایط لازم برای رشد نهال و در نهایت بهرهبرداری از میوه درخت بالغ. همیشه با این تشبیه، مدل کاشتن درخت در باغچه به ذهنم میآمد که وقتی میکاریم، سر وقت به آن آب میدهیم و حواسمان به نور و وضعیت خاک و … هست تا…
اخیرا سخنرانی «تد» زیر را در مورد تاثیر فناوری بر تلقی ما از درست و غلط میدیدم و ایدهای که مطرح میکرد به نظرم بسیار تاملبرانگیز رسید. سخنران به فضای دوقطبی در برخی جوامع و به خصوص در فضای مجازی اشاره میکند و از تاثیر «قضاوت» کردن سریع افراد در این شرایط، و اتخاذ تصمیمها/برخوردهای شدید و شاید عجولانه به تبع آن قضاوتها میگوید. اما برای پرهیز و یا حداقل…
چند وقت پیش برای کارم با یک مسئلهای بود که پس از کمی کلنجار رفتن با جستجو در گوگل نسبتا راحت پاسخش را پیدا کردم و بعد باخودم فکر کردم که اگر گوگل و افرادی که پاسخ این مسائل را مینویسند را نبودند، چقدر کار من یکی سخت میشد و تقریبا فلج میشدم (نمونه عینیاش در دوران قطعی اینترنت رخ داد). بعد به این فکر کردم که خیلی چیزهای دیگر…
یکی از اثرات جانبی جالب بچهداری برای من، یادگرفتن چیزهای جدید، یا حاصل شدن درک عمیقتری از مفاهیم قدیمیتر است، حالا این اتفاق یا به صورت غیر مستقیم و در اثر اتفاقات دیگر میافتد، یا به صورت کاملا مستقیم یک نکته جدیدی را از پسر الان سه ساله و نیمهام یاد میگیرم. اگر خدا بخواهد بعدا راجع به مثالهای جالبی از موارد مستقیمش مینویسم(*). ولی بهانه نوشتن این پست، یکی…